AMSTERDAM - De 23-jarige overvaller van wie donderdag een foto werd verspreid, is opgepakt. De man had zich onttrokken aan zijn detentie in de justitiële inrichting in het Gelderse Rekken.

Hij is gearresteerd in de omgeving van Zutphen, laat de politie weten. Zijn foto en naam waren vrijgegeven omdat de politie de verdachte als gevaarlijk beschouwde.

Winkels

De man is overgebracht naar Amsterdam voor verhoor. De man wordt onder meer verdacht van een overval met een mes woensdag op een slijterij aan de Stadionweg in Amsterdam-Zuid.

Hij zou nog meer overvallen op winkels op zijn geweten hebben, maar de politie kon eerder niet zeggen hoeveel. Ook is nog onduidelijk of de man betrokken is bij de vele overvallen die afgelopen weken in Amstelveen plaatsvonden.

Tips

De foto van de man is onder meer getoond in opsporingsberichten in de regionale zender RTV Noord Holland en op de Amsterdamse omroep AT5. Er kwamen rond de vijftien tips binnen.

Geen daarvan heeft tot de aanhouding geleid, laat het Openbaar Ministerie weten. De verdachte werd getraceerd dankzij 'nauwe samenwerking' tussen de Amsterdamse politie, het OM en het Korps Landelijke Politiediensten.