TILBURG - Justitie heeft vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat de politie buitensporig geweld heeft gebruikt tegen een 39-jarige man die donderdagavond kort na zijn aanhouding in Tilburg overleed.

Sectie moet uitwijzen wat de man fataal is geworden. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda vrijdag.

De identiteit van de man is inmiddels achterhaald en zijn familie is ingelicht. Het slachtoffer had, voor zover bekend, geen vaste woon- of verblijfplaats.

Arresteren

De man werd donderdagavond rond 20.00 uur op de Langendijk in Tilburg aangesproken door twee agenten, nadat hij voorbijgangers had lastiggevallen. De agenten kregen even later bijstand van twee collega's toen ze de man wilden arresteren.

Onwel

Nadat ze hem met veel moeite de handboeien hadden omgedaan, werd de man onwel. De agenten maakten hem daarop los en probeerden hem tevergeefs te reanimeren. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de politie vertoonde de man verward en agressief gedrag en was hij mogelijk psychotisch of onder invloed van middelen.

Getuigen bevestigden die lezing. Zij noemden het optreden van de agenten 'rustig en professioneel'.