TILBURG - Een 39-jarige man is donderdagavond overleden in een ziekenhuis in Tilburg nadat hij onwel was geworden tijdens zijn arrestatie, eerder die avond aan de Langendijk in die plaats. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De man, van wie de woonplaats nog onbekend is, vertoonde volgens de woordvoerder "verward en agressief gedrag en was mogelijk psychotisch of onder invloed van middelen".

Agressief

Bij de arrestatie van de man waren vier agenten betrokken. Zij wilden hem arresteren toen hij voor overlast zorgde en agressief gedrag vertoonde. "Hij reageerde agressief en pleegde met geweld verzet tegen zijn aanhouding", aldus de politie.

"Toen de man onder controle was gebracht, werd hij onwel. Hierop zijn de agenten hem meteen gaan reanimeren. Ze gingen hiermee door totdat personeel van een ambulance het overnam."

Ondanks de reanimatie overleed hij later op de avond in het ziekenhuis. Meer details over de toedracht zijn nog niet bekend. De Rijksrecherche start een onderzoek naar de exacte oorzaak van het overlijden van de man.