AMSTERDAM - Prinses Margarita en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn willen prinsesIrene als getuige oproepen in hun rechtszaak tegen het koninklijk huis. Datblijkt uit correspondentie van beiden met hun juridische adviseurs, waar hetAlgemeen Dagblad de hand op heeft gelegd. Naast haar moeder wil Margarita ookde prinsessen Laurentien en Annette laten horen.

Ook Margarita's vader Carlos Hugo, haar broers Carlos en Jaime en zus Carolinamoeten als het aan Margarita ligt in de rechtszaak gehoord worden. Het echtpaarwil in de zaak aantonen dat de koninklijke familie een lastercampagne heeftgevoerd tegen Edwin de Roy van Zuydewijn.

Bij een ventuele strafzaak tegen voormalig bewindslieden Klaas de Vries, WimKok en Gerrit Zalm willen de advocaten van prinses Margarita en echtgenootpremier Jan Peter Balkenende als eerste oproepen. Dat heeft advocaat P. Nicolaïin het televisieprogramma Barend en Van Dorp gezegd. Margarita zou Eef Brouwersexcuus willen maken voor de beschuldiging dat hij een persoonlijk gesprek zouhebben opgenomen.