GELDROP - Zes bewoners van een flatgebouw aan de Waleweinlaan in het Brabantse Geldrop zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt door een brand in een van de appartementen. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Vier slachtoffers zijn daaruit na enkele uren ontslagen. Twee vrouwen zijn opgenomen. Een van hen is er slecht aan toe, aldus een woordvoerder van de politie.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Het vuur woedde in een wooneenheid op de eerste verdieping. Die woning brandde helemaal uit, net als het aangrenzende pand.

Meteen na de melding van de brand kort na middernacht, zijn alle vijftig appartementen in het zes verdiepingen tellende flatgebouw ontruimd. De vijftig tot honderd bewoners zijn overgebracht naar een vlakbij gelegen sporthal aan de Coevering. Een klein deel van hen kon na enige tijd terug naar huis.

De bewoners van ongeveer veertig flatwoningen kunnen vermoedelijk pas in de loop van vrijdag naar huis. Hun woning en een aantal gemeenschappelijke ruimten moeten eerst worden schoongemaakt. Overal in het gebouw is sprake van forse rook- en roetschade, aldus de politiewoordvoerder.

Ongeveer vijftig brandweerlieden hebben het vuur bestreden. Ze hadden het na korte tijd onder controle. Hoe groot de schade is, staat nog niet vast.