AMSTELVEEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodsteken van een medewerker van avondwinkel Car Check in Amstelveen. Eerder al hielden agenten twee 16-jarige jongens aan. Een van hen, de hoofdverdachte, zit nog vast.

De ander bleek alleen de eigenaar van de brommer die de overvallers hebben gebruikt. Hij had zelf niets met de fatale overval te maken. De derde, 20-jarige, verdachte kon na uitgebreid onderzoek in een woning worden aangehouden. De politie arresteerde hierbij ook een 19-jarige man die de gezochte man onderdak had verleend.

De jongemannen worden ervan verdacht dat ze de 62-jarige Huib Krooder tijdens een overval op 9 augustus hebben neergestoken. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis. De daders maakten geen buit.

De politie formeerde de dag na de dodelijke steekpartij een team van 25 rechercheurs. In de loop van de dag hielden agenten de eerste verdachte aan. De tweede, die inmiddels op vrije voeten is, kon een dag later worden gepakt.