Weer Duitser ontvoerd in Afghanistan

KABUL - In de Afghaanse hoofdstad Kabul is zaterdag een Duitse vrouw ontvoerd door een groep gewapende mannen. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

Berlijn heeft het bericht nog niet bevestigd.

De vrouw, die werd afgevoerd in een auto, zou in Afghanistan voor een hulporganisatie werken. Ze is de derde Duitser in ruim een maand tijd die ontvoerd is in het Aziatische land.

Half juli ontvoerden de radicaalislamitische Taliban twee Duitse mannen. Een van hen is overleden tijdens zijn gevangenschap.

Koreanen

Een dag na de ontvoering van het Duitse duo werden elders in Afghanistan 23 Zuid-Koreanen ontvoerd door de Taliban. Twee mannen uit de groep werden vrij snel gedood. Maandag werden echter twee vrouwen vrijgelaten als gebaar van goede wil.

Slepende onderhandelingen over de vrijlating van de resterende negentien Koreanen hebben tot nu toe niets opgeleverd. De Afghaanse regering voelt niets voor een gevangenenruil die de Taliban hebben voorgesteld.

Een woordvoerder van de Taliban zei zaterdag dat de beweging snel een beslissing zal nemen over het lot van de gijzelaars. De radicale moslims hebben al eerder gedreigd de Koreanen te doden.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie