VVD wil versobering wachtgeld oud-politici

DEN HAAG - De VVD wil graag praten over een versobering van de wachtgeldregeling voor oud-bestuurders en -politici. Dat heeft Tweede Kamerlid Willibrord van Beek zaterdag gezegd in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

De liberaal vindt dat de regeling voor een beperkt aantal jaren moet gelden en dat mensen die gedurende die periode een baan met een lager salaris vinden, daar voor die beperkte periode een aanvulling moeten krijgen. Hoelang de regeling moet gelden, zei hij niet.

Van Beek vindt niet dat de regeling helemaal moet worden afgeschaft. De liberaal vindt het een belangrijk middel om mensen voor een aantal jaren uit hun bestaande baan te halen en in te zetten in het openbaar bestuur. Daarna moeten ze met hulp van een wachtgeldregeling zo snel mogelijk weer aan het werk.

Eerder deze maand ontstond commotie over de wachtgeldregeling van oud-gedeputeerden en ex-Statenleden van de provincie Gelderland. SP-Statenlid Toine van Bergen plaatste daar een overzicht van op zijn internetpagina.

Tip de redactie