DEN HAAG - Ehsan Jami, oprichter van het comité voor ex-moslims, is deze week overgebracht naar een zwaarbeveiligde woning. Een goed ingevoerde bron heeft zaterdag een bericht hierover in de Volkskrant en NRC Handelsblad bevestigd.

Jami is sinds 6 augustus, twee dagen nadat hij in Voorburg werd gemolesteerd door drie moslims, meermalen bedreigd.

Een woordvoerder van de Nationale Coördinator Terreur Bestrijding (NCTB) wil alleen kwijt dat per dag naar de veiligheidssituatie van Jami wordt gekeken en dat op basis daarvan gepaste maatregelen worden genomen.

Aangeslagen

Afshin Ellian, de Leidse hoogleraar en publicist die als adviseur van Jami optreedt, zegt dat de Voorburger "erg aangeslagen" is. Hij wil niks zeggen over diens huidige woonomstandigheden.

Ook is Jami volgens Ellian "teleurgesteld" in enkele bladen die vraagtekens plaatsen bij de ernst van de geweldpleging jegens Jami. Ellian: "De politie heeft verklaringen van Jami, een vriendin en zes getuigen. Hij liep schaafwonden en blauwe plekken op."

Bedreiging

Het PvdA-gemeenteraadslid in Voorburg-Leidschendam deed in mei van dit jaar ook al aangifte van bedreiging.

De werkwijze van het comité voor ex-moslims stuitte onlangs op kritiek van Wouter Bos. De PvdA-leider vindt de kritiek van het comité op de islam beledigend voor moslims en hun geloof.

Jami op zijn beurt stelt dat de PvdA grondig moet veranderen en vraagt zich af of Bos wel de juiste leider is om daarvoor te zorgen.