Politie houdt organisatoren van voetbalrellen aan

UTRECHT - De politie heeft vrijdagmorgen drie mannen aangehouden die worden verdacht van het organiseren van vechtpartijen tussen voetbalsupporters. Het gaat om een 28-jarige en een 26-jarige man uit Utrecht en een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De verdachten werden aangehouden in hun woonplaats.

Afspraken

Volgens de politie maakte de 28-jarige Utrechter regelmatig afspraken met supporters van andere clubs. "Hierbij werden doelbewust voorbereidingen getroffen voor een gewelddadig treffen", aldus een zegsman. Na zijn aanhouding nam de politie tijdens een huiszoeking diverse slag- en steekwapens in beslag.

De 26-jarige man uit Utrecht wordt verdacht van betrokkenheid bij het aanzetten tot supportersrellen en vechtpartijen.

Onderzoek

De aanhoudingen zijn het resultaat van onderzoek dat al in juli begon. "Naar aanleiding van de ongeregeldheden voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Utrecht en Hammerby (Zweden) kwam er informatie bij de politie binnen over een aantal personen die zich bezighielden met het bewust organiseren van vechtpartijen tussen supportersgroepen."

Uit het onderzoek bleek dat de verdachten ook voor de wedstrijd FC Utrecht tegen Feyenoord aanstaande zondag voorbereidingen troffen voor een gewelddadig treffen.

Hiervoor zou de 28-jarige Utrechter met de verdachte uit Capelle aan den IJssel afspraken hebben gemaakt en een groot aantal supporters geronseld hebben voor een gewelddadige confrontatie tussen beide clubs.

De politie gaat sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Tip de redactie