Beveiligingsbedrijf neemt 'juridische stappen' tegen Bazaar

HAARLEM - Beveiligingsbedrijf Nachtveiligheidsdienst Bewaking Haarlem BV (NVD) zal 'juridische actie' ondernemen tegen de Beverwijkse Bazaar.

Het bedrijf liet vrijdag weten dat te doen omdat NVD de regelrechte beschuldigingen wegens de juwelenroof op de Bazaar als onrechtmatig beschouwt. Om welke juridische stappen het gaat wilde een woordvoerster nog niet zeggen. "We hebben een advocaat in de arm genomen.''

Rekening

De directie van de Bazaar zei naar aanleiding van de juwelenroof, die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond, dat het bedrijf dat de Bazaar beveiligt, de rekening krijgt toegestuurd voor de juwelenroof. Volgens de Bazaar heeft NVD geen opvolging gegeven aan alle alarmen die zijn afgegaan.

Conform

NVD is niet blij met de negatieve publiciteit naar aanleiding van de juwelenroof. "Uit een inmiddels door onszelf ingesteld intern onderzoek is naar voren gekomen dat ons bedrijf geheel conform de contractuele verplichtingen heeft gehandeld'', aldus het bedrijf.

"Het door ons ingezette personeel heeft correct en conform de werkinstructies de opgedragen werkzaamheden verricht en daadwerkelijk invulling gegeven aan de alarmopvolging.''

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie