Geliquideerde maffioso bekend in Amsterdam

AMSTERDAM - Een van de zes Italianen die deze week werden geliquideerd in Duisburg is twee jaar geleden op verzoek van de Italiaanse autoriteiten gearresteerd in Amsterdam. Dat bevestigt een politiewoordvoerder vrijdag.

Volgens Het Parool gaat het om maffiabaas Sebastiano Strangio, die jarenlang ondergedoken zou hebben gezeten in een woning in Amsterdam-West.

Volgens het dagblad werd Strangio ervan verdacht cocaïnelijnen te runnen tussen Nederland en Colombia. De Italiaan zou sinds 1997 op de vlucht zijn geweest voor diverse opsporingsdiensten. In oktober 2005 zou hij in Amsterdam zijn gearresteerd. Na zijn arrestatie zou in zijn woning in Sloten onder meer een pers zijn gevonden om cocaïne luchtdicht te verpakken.

Identiteit

De Amsterdamse politie bevestigt dat een van de zes in Duisburg geliquideerde Italianen in oktober 2005 in Amsterdam is opgepakt. Over zijn identiteit wil de politie verder niets zeggen. Ook op verdere details wil zij niet ingaan. "We hebben hem destijds uitgeleverd aan Italië, daarna weten we er niks meer van", zegt een woordvoerder.

Afrekening

Woensdagochtend werden vijf Italianen dood aangetroffen in een auto in Duisburg. Een zesde man overleed op weg naar het ziekenhuis. Ze waren allen door het hoofd geschoten. Volgens het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken betrof het zeer waarschijnlijk een afrekening tussen leden van rivaliserende bendes van de maffia.

Tip de redactie