Eshan Jami uit harde kritiek op PvdA

AMSTERDAM - De PvdA laat zich gijzelen door allochtonen en moslims. Dat zegt de bedreigde PvdA-politicus Ehsan Jami in een interview met De Telegraaf dat zaterdag wordt gepubliceerd, schrijft de krant vrijdag.

In het gesprek uit hij zich kritisch over de lijn van de partij en partijleider Wouter Bos.

Jami zegt met Bos te hebben gesproken maar benadrukt dat dit is gebeurd nadat de partijleider openlijk kritiek had geuit op Jami. Jami's doelstelling is om toe te treden tot het partijbestuur van de PvdA.

"De PvdA moet weer een partij van het volk worden. Kritiek op moslims is nu niet mogelijk. Kritiek is sowieso niet mogelijk. Als je de taal van het volk spreekt, ben je een populist."

Weg kwijt

De 22-jarige, die twee weken geleden werd mishandeld vanwege zijn kritiek op de islam en wordt bewaakt, stelt dat zijn partij de weg kwijt is. Hij vraagt zich af of Bos een verandering binnen de partij kan bewerkstelligen.

Ook partijpolitici uit het land twijfelen daar volgens Jami aan. "Zij zeggen: 'Wouter Bos staat niet voor de hele partij, wij staan achter jou en jouw standpunten'. en 'Wouter Bos kan de partij niet veranderen, zelfs als hij het zou willen. Daartoe is hij niet in staat."

Tip de redactie