Weer twee arrestaties in zaak-Mandy Pijnenburg

AMSTERDAM - De politie heeft opnieuw twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een bende loverboys die Mandy Pijnenburg zou hebben aangezet tot drugssmokkel. Het gaat om twee vrouwen, die mogelijk zelf ook het slachtoffer zijn van zogeheten loverboypraktijken.

De 19-jarige Pijnenburg is op de Dominicaanse Republiek veroordeeld tot tien jaar cel nadat zij in juli vorig jaar op een vliegveld werd opgepakt met een koffer met 22 kilo cocaïne.

Dinsdag werden twee vrouwen van 22 en 23 jaar uit Rotterdam en Eindhoven opgepakt. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de handel in verdovende middelen vanuit Midden-Amerika naar Nederland. De Eindhovense is inmiddels vrijgelaten, over de Rotterdamse wordt vrijdag beslist.

Drugssmokkel

In totaal zijn in de zaak-Pijnenburg nu acht verdachten opgepakt, van wie er donderdag nog zes vastzitten. Eerder werden twee mannen van 33 en 43 jaar gearresteerd die Pijnenburg zouden hebben aangezet tot drugssmokkel.

Twee mannen worden verdacht van mensenhandel en een vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugstransport. Een andere man die is opgepakt, is inmiddels vrij, maar wordt er nog wel van verdacht betrokken te zijn bij de zaak.

Tip de redactie