Verdachten steekpartij Scheveningen aangehouden (video)

ANTWERPEN - In Antwerpen zijn woensdagavond twee mannen aangehouden die verdacht worden van de steekpartij in Scheveningen afgelopen zondag.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4427
Foto: NU.nl/Peter van Zetten l Bloemen voor vermoorde kroegbaas

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend. De 52-jarige eigenaar van café 't Snuitje kwam bij de steekpartij om het leven.

De verdachten zijn twee Britten, van 31 en 49 jaar. De 31-jarige man zou het slachtoffer hebben neergestoken. De rol van de andere man wordt nog onderzocht.

De politie kwam de twee op het spoor door getuigenverklaringen. De officier van justitie heeft de Belgische autoriteiten gevraagd beide mannen over te leveren.

"Als de verdachten mee willen werken aan hun overlevering, kunnen ze binnen twee weken in Nederland zijn", aldus een woordvoerster van het OM.

Getuige

De steekpartij vond buiten de horecagelegenheid plaats. Op het moment van de moord waren zo'n tien mensen in het café aanwezig. Het is nog niet bekend of zij getuige waren van het incident.

Plechtigheid

De doodgestoken kroegbaas is dinsdagavond herdacht door familie en vrienden. Ongeveer tweehonderd mensen waren bij de plechtigheid bij 't Snuitje aanwezig.

Het slachtoffer was als vrijwilliger werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Scheveningen. Zijn collega's kwamen per boot naar de kroeg.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie