Vermeende seriemoordenaar in hoger beroep veroordeeld

DEN BOSCH - De vermeende seriemoordenaar Peter C. is donderdag in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot acht jaar cel wegens poging tot moord op een Limburgse heroïneprostituee in 1992.

De 46-jarige verdachte kon met dit misdrijf in verband worden gebracht dankzij een DNA-match. De rechtbank in Maastricht veroordeelde C. in deze zaak tot zeven jaar cel. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als C. was in beroep gegaan.

De Heerlenaar is deze zomer in de gevangenis in Sittard aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijf verslaafde prostituees in Zuid-Limburg in de periode 1992-2003. Hij werd al eerder met deze onopgeloste zaken in verband gebracht, maar het was lange tijd onduidelijk of het OM tot vervolging zou overgaan.

Verkracht

C. stond in mei in hoger beroep terecht voor de poging tot moord in 1992. Het OM achtte ook bewezen dat hij het slachtoffer heeft verkracht en eiste twaalf jaar cel.

Bewijs

Het hof komt nu tot de conclusie dat er geen bewijs is voor verkrachting. De heroïneprostituee stapte immers vrijwillig bij de verdachte in de auto en weet niet meer zeker of hij haar voor of na de seks met de dood heeft bedreigd.

De rechters in hoger beroep hadden eigenlijk al begin juni uitspraak zullen doen in deze zaak. Ze besloten toen dat er een onderzoek moest komen naar de noodzaak van observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Persoonlijkheid

Een deskundige die recent met C. heeft gesproken, betwijfelt echter of opname in het PBC zin heeft, omdat de Heerlenaar niet meewerkt aan onderzoeken naar zijn persoonlijkheid en omdat het gaat om een oude zaak.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie