Bloed slaapkamer waarschijnlijk niet van Maddie (video)

PRAIA DA LUZ - De bloedsporen die in de slaapkamer van Madeleine McCann zijn gevonden, zijn waarschijnlijk niet van het verdwenen Britse meisje.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4450

Dit meldde de Britse krant The Times donderdag vanuit het Portugese Praia da Luz, waar de kleuter begin mei verdween uit een vakantieappartement.

De ontdekking van de bloedsporen twee weken geleden deed de vrees toenemen dat de al meer dan honderd dagen verdwenen Madeleine is vermoord. Maar uit onderzoek in een forensisch laboratorium in het Britse Birmingham blijkt nu dat de bloedsporen van een Noord-Europese man zijn.

Onderzoek

De betrouwbaarheid van de uitslag is echter slechts 72 procent, wegens de slechte staat van het monster. De oude bloedsporen bevonden zich op een muur die was schoongemaakt met een schoonmaakmiddel. Het laboratorium gaat nader onderzoek doen.

Lijk

De Portugese politie blijft een moord op Madeleine onderzoeken als een van diverse mogelijkheden. Volgens inspecteur Olegário Sousa heeft een speurhond in de slaapkamer aanwijzingen gevonden dat zich er een lijk heeft bevonden.

Madeleine verdween terwijl haar ouders zaten te eten even verderop in de Ocean Club.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie