ANTWERPEN - Een Franse drugstoerist is dinsdagmiddag in Antwerpen dodelijk verongelukt na een wilde achtervolging vanaf de A16 bij de grenspost Hazeldonk. Dat heeft de politie in Breda meegedeeld. Het slachtoffer is een 22-jarige inwoner van Boulogne-sur-Mer.

Volgens de politie reed hij met snelheden tot 220 kilometer per uur België in en konden noch het speciale A16-drugsrunnersteam noch de Belgische politie hem bijhouden.

Bij zijn vlucht passeerde de man andere weggebruikers links en rechts en reed hij ook over de vluchtstrook. De patrouille van het A16-team achtervolgde de man over de E19 tot bij Brecht. De gewaarschuwde politie van Antwerpen wachtte de bestuurder bij Merksem op.

De man schrok daarvan, raakte in een slip en zijn wagen vloog tegen een lichtmast. De drugstoerist probeerde met twee pakjes marihuana te voet de drukke weg over te steken en is daar aangereden. Hij overleed even later. De politie zoekt langs de A16/E19 naar drugs die de man, volgens getuigen, tijdens zijn vlucht uit zijn auto zou hebben gegooid.