Orkaan Dean bedreigt Sint Maarten

WILLEMSTAD - Het Antilliaanse eiland Sint Maarten maakt zich op voor de komst van de eerste orkaan van het jaar. De tropische depressie Dean hangt nu nog boven de Atlantische Oceaan, maar zal zich de komende dagen volgens meteorologen ontwikkelen tot een orkaan en stevent daarbij recht op Sint Maarten af.

Volgens voorspellingen zal Dean zaterdag het eiland bereiken. Maar er wordt ook rekening mee gehouden dat de orkaan op het laatste moment van koers verandert.

Niettemin neemt het eiland diverse voorzorgsmaatregelen.

Vissers

Inwoners wordt geadviseerd de weersverwachtingen goed bij te houden en in het bijzonder geldt dat voor vissers en andere booteigenaren.

De voorzitter van het Antilliaanse parlement (de Staten) besloot alle vergaderingen op Curaçao die gepland stonden voor donderdag te verplaatsen naar woensdag, zodat de politici van de eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius op tijd thuis kunnen zijn.

Na Dean worden nog de orkanen Erin, Gabrielle, Humberto, Ingrid en misschien Olga verwacht. Dat zijn de namen die de Wereld Meteorologische Organisatie dit jaar heeft bedacht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie