A12 uren dicht na ongeval vrachtwagen

ARNHEM - Een Duitse vrachtwagen met aanhanger, geladen met gevaarlijke stoffen, is woensdagochtend op de A12 (Arnhem - Utrecht) ter hoogte van Bennekom tegen de vangrail gereden en dwars op de rijksweg tot stilstand gekomen.


Foto: NU.nl/Jos Pieters l De afrit en een rijstrook van de A12 zijn afgesloten

De A12 richting Utrecht was tussen knooppunt Grijsoord en afrit Wageningen vijf uur lang afgesloten voor verkeer. Dat maakten de ANWB en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekend.

Even voor 09.00 uur raakte de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak de rechtervangrail en reed daarbij vijf banden lek. Een wiel raakte van het voertuig af.

Vervolgens schoot de combinatie door tegen de linkervangrail om dwars op de snelweg tot stilstand te komen. De 45-jarige chauffeur bleef ongedeerd. De lading vormde volgens het KLPD geen gevaar voor de omgeving.

Vluchtstrook

Een uur lang kon verkeer richting Utrecht via de vluchtstrook langs het voertuig worden geleid. Tegen 10.15 uur werd de weg helemaal afgesloten voor bergings- en herstelwerk.

De afsluiting leidde tot lange files. Tegen het middaguur stond het verkeer voor de afsluiting over een lengte van ruim elf kilometer vast. Om 15.00 uur werd de weg vijgegeven.

Brandende vrachtwagen

Een extra probleem voor verkeer op de A12 richting Utrecht vormde een brandende vrachtwagen op de afrit Arnhem-Noord. De wagen geladen met papier vatte even voor 12.00 uur door onbekende oorzaak vlam en blokkeerde de afrit. De afrit en een rijstrook van de A12 werden tijdelijk afgesloten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie