Bejaarde man neemt vier kleine kinderen mee

TILBURG - De politie heeft zondagavond een 79-jarige Tilburger aangehouden omdat hij vier kinderen van twee tot en met vijf jaar korte tijd van hun vrijheid zou hebben beroofd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de kinderen zondagmiddag vanuit de wijk Het Zand tijdens het buitenspelen vermoedelijk door de bejaarde man zijn meegenomen, meldde een politiewoordvoerster dinsdag.

Horecagelegenheid

Ze werden aan het eind van middag uit de auto van de verdachte gezet bij een horecagelegenheid aan de Reeshofdijk. De politie onderzoekt nog wat er in de tijd van hun verdwijning gebeurd is.

Een getuige ontfermde zich bij de horecagelegenheid over de kinderen en informeerde de politie. De verdachte kon een uur later worden aangehouden op basis van het kenteken van zijn auto.

Ouders

Ongeveer tegelijk meldden de ouders van een 5-jarig meisje bij de politie dat hun dochter en drie andere kinderen sinds enkele uren werden vermist. Alle ouders hebben maandag bij de politie aangifte gedaan.

Verhoor

Het verhoor van de slachtoffertjes verloopt wegens hun jonge leeftijd erg moeizaam, legde de woordvoerster dinsdag uit. Het is moeilijk in te schatten of zij overstuur zijn. De ouders is gevraagd alert te zijn op eventuele gedragsveranderingen.

Verdachte

Ook de verdachte heeft de politie nog weinig duidelijkheid verschaft over wat er zondagmiddag is gebeurd. Hij zal woensdagmiddag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vrijheidsbeneming is voorlopig de enige verdenking.

De politie liet weten dat de wijkagent de komende dagen extra alert is op eventuele ongeregeldheden in de buurt. “We hebben nog geen meldingen van onrust.”

Onderzoeksteam

De politie heeft een onderzoeksteam geformeerd om ‘de onderste steen boven te krijgen’. Betrokkenen zullen worden gehoord en de politie houdt een buurtonderzoek. Ook wordt gekeken of de verdachte mogelijk eerder betrokken is geweest bij dergelijke zaken.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie