DUSSELDORF - Een Ferrari F40 die anderhalve week geleden op een tentoonstelling in het Duitse Jüchen werd gestolen, is in Heerlen (Limburg) teruggevonden. De klassieke wagen ter waarde van 320.000 euro dook op in een autogarage in de stad.

De politie heeft de 42-jarige eigenaresse van de zaak aangehouden. Dat maakte een woordvoerder van de Duitse justitie dinsdag bekend.

In totaal namen de dieven drie oldtimers van de tentoonstelling en twee wagens van bezoekers mee. De totale waarde van de vijf gestolen auto's (de Ferrari, drie Mercedessen en een Porsche) wordt geschat op ongeveer 600.000 euro.

Volgens de Duitse justitie schakelde een vrouw uit Heerlen 4 augustus de politie in, nadat ze had gezien hoe een opvallende rode Ferrari de garage bij haar in de straat in werd gereden.

Motor

Vrijdag trof de politie daar inderdaad de gestolen wagen aan. Ook vond zij in de garage een in april gestolen Harley Davidson motor.

De Duitse justitie gaat er van uit dat ook de overige vier gestolen wagens in Nederland zijn, vermoedelijk in de omgeving van Heerlen. Meerdere getuigen hebben de auto's bij de Nederlandse grens gezien.

Starten

Hoe de dieven de luxe wagens hebben gestolen is onduidelijk. "Het starten van de Ferrari had wel gehoord moeten worden, maar niemand heeft iets gemerkt. Misschien zijn ze dus met een vrachtwagen weggehaald", aldus een woordvoerder.