Bom is oorzaak treinongeluk Rusland (video)

MALAYA VISHERA - Het treinongeluk van maandagavond in Rusland is veroorzaakt door een zelfgemaakte bom, meldde een woordvoerster van de Russische Spoorwegen dinsdag. Volgens openbare aanklagers heeft de overheid een terrorismeonderzoek ingesteld.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4288 Tientallen mensen zijn maandagavond gewond geraakt toen een passagierstrein op weg van Moskou naar St. Petersburg ontspoorde. "Negen wagons ontspoorden, maar sloegen niet over de kop", zei een woordvoerder van de Russische Spoorwegen op televisie.

Van de tientallen gewonden moesten er ruim twintig naar het ziekenhuis. Drie zijn er ernstig aan toe, aldus de zegsman.

De trein was op het moment van het ongeval 500 kilometer ten noorden van Moskou, in de buurt van het dorp Malaya Vishera.

Krater

Een anonieme bron van de politie zei tegen het Russische persbureau Interfax, dat er onder de negende wagon van de trein een krater gevonden is van anderhalve meter doorsnee, veroorzaakt door een explosie. Daardoor werden de rails vernield en ontspoorde de trein.

"De machinist hoorde een harde knal." Volgens de spoorwegen waren ruim tweehonderd passagiers en twintig werknemers in de trein aanwezig.

Treinongeluk Rusland

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie