PEKING - Zeker 22 mensen zijn in de Chinese provincie Hunan om het leven gekomen doordat een brug instortte. Tenminste 44 mensen worden nog vermist en 39 raakten gewond, aldus het Chinese persbureau Xinhua dinsdag. De brug was net gebouwd en werd klaargemaakt om in gebruik te worden genomen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4289 De 260 meter lange brug over de Jiantuo-rivier stortte maandag in, nadat bouwvakkers de stalen steigers die bij de bouw waren gebruikt verwijderden. Het ongeluk gebeurde tijdens de avondspits.

Bulldozers en reddingswerkers baanden zich een weg door een enorme berg puin. "Ik zag veel lichamen op de weg liggen, sommigen waren bouwvakkers, anderen voorbijgangers. Overal was bloed", aldus een ooggetuige.

De instorting van de brug viel samen met een bericht van Chinese staatsmedia dat de overheid meer dan 6000 beschadigde of gevaarlijke bruggen zou gaan repareren. In juni kwamen negen mensen om het leven toen een brug instortte in de zuidelijke provincie Guangdong.

Instorting brug China