MALAYA VISHERA - Tientallen mensen zijn maandagavond gewond geraakt toen een passagierstrein op weg van Moskou naar St. Petersburg ontspoorde. Dit maakte het ministerie van Noodsituaties maandag bekend. De vermoedelijke oorzaak is een explosie meldden de Russische Spoorwegen.

"Negen wagons ontspoorden, maar sloegen niet over de kop", zei een woordvoerder van de Russische Spoorwegen op televisie. Van de tientallen gewonden moesten er ruim twintig naar het ziekenhuis. Drie zijn er ernstig aan toe, aldus de woordvoerder.

De trein was op het moment van het ongeval 500 kilometer ten noorden van Moskou, in de buurt van het dorp Malaya Vishera.

Bron

Een anonieme bron van de politie zei tegen het Russische persbureau Interfax, dat er onder de negende wagon van de trein een krater gevonden is van anderhalve meter doorsnee, veroorzaakt door een explosie. Daardoor werd de rails vernield en ontspoorde de trein.

"De machinist hoorde een harde knal." Volgens de spoorwegen waren ruim 200 passagiers en twintig werknemers in de trein aanwezig.