AMSTERDAM - De twee verdachten die afgelopen weekeinde zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij een fatale overval op avondwinkel Car Check in Amstelveen, blijven nog zeker twee weken vast zitten.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4266

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam maandag beslist, zo liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Bij de overval werd een 62-jarige medewerker doodgestoken. Beide verdachten zijn zestien jaar oud. Een van hen heeft zijn betrokkenheid bekend. Of hij ook heeft gestoken, kon de politie niet zeggen.

Verhoor

Ook over het verhoor van de tweede verdachte deed een woordvoerder nog geen mededelingen. De jongens hebben eerder te maken gehad met de politie, onder meer wegens geweldsdelicten.

De twee overvallers kwamen de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan donderdagavond rond 23.00 uur binnen. Het slachtoffer werd gestoken met een mes en overleed later in het ziekenhuis. De daders maakten volgens de politie niets buit.

Het slachtoffer wordt donderdagochtend gecremeerd. De rouwstoet vertrekt om 9.30 uur bij de avondwinkel en rijdt dan naar begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, maakte een woordvoerster van de gemeente Amstelveen bekend.

Bijeenkomst

Volgende week maandag is er voor inwoners van Amstelveen een bijeenkomst in wijkcentrum De Laagte. Doel is om het slachtoffer te herdenken en de gebeurtenissen te verwerken. De politie en de gemeente informeren de aanwezigen ook over de gang van zaken rond de roofmoord.