NEW YORK - Een Amerikaanse priester, die geschorst is wegens seksueel misbruik van enkele tientallen minderjarigen, houdt zich sinds 1993 schuil op Sint Maarten. Dat schrijft The New York Times maandag.
The New York Times

Bisschop William Lori van Bridgeport in het noordoosten van de Verenigde Staten heeft zondag twee priesters in het openbaar vermaand. Zij onderhielden contact met priester Lawrence Brett zonder het bisdom van zijn verblijfplaats op de hoogte te stellen. Die kwam aan het licht in een reportage van The Hartford Courant van vorige week met een foto van Brett op Sint Maarten. Beide priesters moeten voor onbepaalde tijd in een klooster boete doen, bidden en zich bezinnen op hun verantwoordelijkheid. Zij hadden de gedragsregels van het bisdom inzake seksueel misbruik geschonden.

Het bisdom heeft inmiddels contact opgenomen met de politie in New Mexico en Californië, waar de priester zich ook aan minderjarigen had vergrepen, en met de politie op Sint Maarten. Het bisdom overweegt om Brett alsnog uit het ambt te zetten.