AMSTERDAM - De Portugese politie houdt er rekening mee dat de vermiste Britse kleuter Madeleine McCann niet meer leeft. Dat heeft hoofdinspecteur Olegario Sousa zaterdag gezegd in een interview met de BBC.

Volgens Sousa zijn er de afgelopen dagen ontwikkelingen in het onderzoek en aanwijzingen die wijzen in die richting. Alle mogelijkheden liggen nog open, maar het zwaartepunt van het onderzoek ligt op dit moment bij de mogelijke dood van het meisje, zei hij.

De nu 4-jarige Madeleine verdween zaterdag precies honderd dagen geleden tijdens een vakantie in Praia da Luz in de Algarve. De ouders van Madeleine woonden zaterdag een gebedsdienst bij in een kerk in het stadje.

In Groot-Brittannië werden op verschillende plaatsen bijeenkomsten en acties gehouden in de hoop de verdwijning van het meisje hoog op de nieuwsagenda's te houden. Zo deelden de grootouders van Madeleine in Liverpool stickers en ballonnen uit en werden in een katholieke kerk in Rothley kaarsen aangestoken en gebeden gezegd.