AMSTELVEEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam de tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de overval op avondwinkel Car Check in Amstelveen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4175 Daarbij werd een nacht eerder een 62-jarige medewerker van de zaak doodgestoken.De politie pakte vrijdagavond in Amstelveen al de eerste verdachte op.

Hij heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de overval. Of hij ook heeft bekend te hebben gestoken, wilde de politie niet zeggen.

Ook over het verhoor van de tweede verdachte kon een woordvoerder zaterdagavond nog niets kwijt.

Bekend

Beide jongens zijn 16 jaar en komen uit Amsterdam. Ze zijn allebei eerder met de politie in aanraking geweest, onder meer wegens geweldsdelicten. De tieners waren bekend bij verscheidene instanties.

Een motoragent vatte de tweede verdachte in de kraag toen die op een scooter tegen het verkeer in reed op de Kalkmarkt in het centrum van Amsterdam.

Foto

Alle surveillerende politieagenten in de regio Amsterdam-Amstelland hadden een foto gekregen van de jongen en keken naar hem uit. Om de verdachte te vinden, controleerde de politie ook scooters.

De twee overvallers kwamen de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan donderdagavond rond 23.00 uur binnen.

Het slachtoffer werd gestoken met een mes en overleed later in het ziekenhuis. De daders maakten volgens de politie niets buit.

Onderzoek

In mei vorig jaar werd dezelfde avondwinkel ook al overvallen. Toen raakte niemand gewond.

De gemeente Amstelveen gaat met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland onderzoeken of extra maatregelen nodig zijn om ondernemers te beschermen.

La Nuit

Op 8 februari dit jaar werd de 29-jarige eigenaar van avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord doodgeschoten bij een overval.

Opvallend was dat de man een paar dagen eerder in het televisieprogramma Premtime nog had geklaagd over de overvallen in zijn winkel. De politie arresteerde in maart vier verdachten in deze zaak.