ROTTERDAM - Veertig trucks met stampende beats en opzwepende ritmes rijden zaterdag in een lint door de binnenstad van Rotterdam. Om 14.00 uur gaat de karavaan los.

Om 21.00 uur moet de laatste wagen van de stoet op het eindstation zijn aangekomen. Daarvoor gaan de clubs al open, zodat de massa daar kan door feesten.

Dit jaar kent de parade niet één, maar elf afterparty's. Diverse clubs organiseren hun eigen eindfeest. Die van de organisatie met dj's Ferry Corsten, Marco V. en Miss Monica is in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier.

Erasmusbrug

Omdat er geen slotfeest meer is op Katendrecht, gaat de de stoet ook niet meer over de Erasmusbrug. Eerder moest de parade het geluid even dimmen op de brug, omdat deze anders te erg bewoog door de lage bastonen.

De parade begint op de Rochussenstraat en gaat via onder meer de Nieuwe Binnenweg en de Blaak naar de Boompjes. Dancefeestorganisatoren, dj's, clubs, de organisatie zelf, iedereen heeft een eigen wagen. Vanaf een uur of zeven komen de eerste trucks binnen. Op de eindstreep gaat de muziek meteen uit.

Naam

De Dance Parade heeft dit keer een nieuwe naam. Officieel heet het evenement nu het FFWD Fit For Free Dance Parade. Mede-organisator Henk Witteveen verwacht veel meer bezoekers dan vorig jaar. Toen kwamen 200.000 feestgangers naar de parade.

Organisatie en politie raden mensen aan met het openbaar vervoer te komen. Door diverse afzettingen is de binnenstad niet goed te bereiken. Ook kondigde de politie aan mogelijk preventief te gaan fouilleren.