DEN HAAG - Het Hoornbeeck College in Amersfoort blijft leerlingen weigeren omdat zij in hun vrije tijd televisie kijken. Dat stelt Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP.

In juli werd de school nog teruggefloten door het gerechtshof in Amsterdam omdat het voor een andere leerling onterecht de deuren sloot.

Weigering

Het reformatorische Hoornbeeck College weigert de nieuwe leerling op te nemen omdat thuis televisie wordt gekeken, het gezin niet uit de Statenvertaling van de Bijbel zou lezen en omdat de ouders ChristenUnie stemmen in plaats van de SGP, aldus Van Dijk vrijdag.

Scholen mogen leerlingen weigeren als de jongeren de identiteit van de instelling niet accepteren. Zij moeten daarbij wel consequent te werk gaan. En dat doet het Hoornbeeck College niet, oordeelde het gerechtshof vorige maand.

De school liet een andere scholier die wel eens voor de televisie zat namelijk wel toe.

SP'er Van Dijk wil dat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de school op de vingers tikt. Het liefst ziet de partij dat scholen verplicht worden om iedere leerling te accepteren. Daarvoor bestaat echter geen meerderheid in de Tweede Kamer.

Het Hoornbeeck College was vanwege de vakantieperiode niet bereikbaar voor commentaar.