AMSTELVEEN- Bij een overval op een avondwinkel in aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen is in de nacht van donderdag op vrijdag een man om het leven gekomen. Het gaat om een 62-jarige medewerker van de zaak, aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4130 Twee mannen overvielen de winkel rond 23.00 uur en staken het slachtoffer neer, vermoedelijk met een mes. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later.

De daders vluchtten op een scooter weg het nabijgelegen Amsterdamse Bos in. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Op het moment van de overval waren er geen andere mensen in de avondwinkel aanwezig. De zaak was wel open voor klanten. De daders hebben volgens de politie niets buitgemaakt.

Herhaling

In mei vorig jaar werd dezelfde avondwinkel ook al overvallen, bevestigt de Amsterdamse politie. Drie mannen drongen op 2 mei 's avonds de winkel binnen en dwongen het aanwezige personeelslid onder bedreiging van een vuurwapen het geld af te geven.

De overvallers vluchtten weg in de richting van het Amsterdamse Bos. Het personeelslid raakte niet gewond en op het moment van de overval waren er ook geen klanten in de zaak.

Laffe incidenten

De gemeente Amstelveen gaat met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland onderzoeken of extra maatregelen nodig zijn om ondernemers tegen "dit soort laffe incidenten" te beschermen.

Loco-burgemeester Joss Tabak van Amstelveen reageerde geschokt op de dood van de winkelier. "Ik vind het afschuwelijk dat deze Amstelvener, die al 23 jaar met hart en ziel een avondwinkel runt, dit met de dood heeft moeten bekopen."

La Nuit

Op 8 februari dit jaar werd de 29-jarige eigenaar van avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord doodgeschoten bij een overval. Opvallend was dat de man een paar dagen eerder in het televisieprogramma Premtime nog had geklaagd over de overvallen in zijn winkel.

De politie arresteerde in maart vier verdachten in deze zaak.