NEWARK - De Amerikaanse politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van de moord afgelopen weekeinde op drie jongeren op een schoolterrein in de Amerikaanse stad Newark. Het vierde slachtoffer, die als enige het bloedbad overleefde, heeft volgens lokale media de politie geholpen om zeker een verdachte te identificeren.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4125

De opgepakte verdachten zijn een 28-jarige man en een 15-jarige jongen. Burgemeester Cory Booker van Newark zei donderdag tegen de nieuwszender CNN dat andere verdachten worden gezocht. "We hebben sterke, zeer sterke aanwijzingen'', aldus Booker. "Ik wil de moordenaars van de straten in Newark.''

De Amerikanen zijn wel gewend aan straatgeweld, maar deze brute daad heeft geleid tot veel publiek debat. Verscheidene particuliere organisatie hebben in totaal 150.000 dollar beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Roofmoord

Het motief voor de moorden zou ordinaire roof zijn geweest. De daders zouden de slachtoffers hebben gedwongen te knielen voor een muur waarop ze van dichtbij door het hoofd werden geschoten. Op het bewuste terrein hingen drie bewakingscamera's, waarvan er twee defect bleken.