AMSTERDAM - De politie heeft woensdagavond op de snelweg A2 bij St. Michielsgestel twee mannen aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Een 26-jarige man uit Purmerend reed met hoge snelheid over de weg omdat hij dacht dat hij werd achtervolgd.

Een 26-jarige man uit Brunssum heeft zich uit ergernis laten verleiden tot soortgelijk rijgedrag, laat de politie weten.

Volgens getuigen reden de mannen 'als gekken' over de weg, waarbij ze met hoge snelheid andere voertuigen links en rechts inhaalden en bumperkleefden, meldt de politie. Nadat beide auto's elkaar raakten, sloeg de auto van de man uit Purmerend over de kop.

Verward

Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de man in zeer verwarde toestand uit Purmerend was vertrokken.

Later verklaarde hij volgens de politie dat hij zo hard en onbesuisd reed omdat hij 'uit handen van zijn belagers wilde blijven'.

Van beide mannen is het rijbewijs ingenomen. De verwarde man is na de behandeling in het ziekenhuis overgebracht naar een psychiatrische instelling. De politie maakt proces-verbaal op.