DEN HAAG - De politie heeft maandag de Goffin Bank in Den Haag ontruimd nadat een vrouw een tas in het pand had achtergelaten waarin volgens haar een bom zit. De vrouw had even daarvoor geld geëist onder bedreiging met de bom die ze bij zich zou hebben.

Dat heeft de politie gezegd. De omgeving van de kredietinstelling aan de Boekhorststraat is afgezet. De speciale bomverkenners van de politie Haaglanden die een eerste onderzoek hebben gedaan in de bank, hebben op basis daarvan de hulp van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeroepen, aldus de zegsman.

De politie heeft daarop ook het afgezette gebied verruimd en de bewoners van woningen boven en naast de bank gevraagd hun huis te verlaten.

De vrouw die de tas heeft achtergelaten, kwam rond 11.15 uur de bank binnen. Of ze buit heeft gemaakt, is volgens de politiewoordvoerder nog niet bekend.

De van oorsprong Belgische Goffin Bank is sinds anderhalf jaar actief in Nederland, zei een woordvoerder van de instelling in Utrecht. Het gaat volgens hem om een algemene bank die vooral gespecialiseerd is in het overmaken van geld naar alle landen in de wereld. De bank heeft inmiddels tien vestigingen in Nederland, waarvan een in Den Haag.