DUSSELDORF - Dieven hebben afgelopen weekeinde drie auto's gestolen van een tentoonstelling in het Duitse Jüchen. De Duitse politie verwacht dat de wagens opduiken in Nederland.

Meerdere getuigen zeggen dat zij de auto's bij de Nederlandse grens hebben gezien. Het gaat om een Ferrari F40, een Porsche en een Mercedes.

Hoe de dieven de auto's hebben gestolen is onduidelijk. "Het starten van de Ferrari had wel gehoord moeten worden, maar niemand heeft iets gemerkt. Misschien zijn ze dus met een vrachtwagen weggehaald", aldus een woordvoerder over de nachtelijke diefstal.

Schade

Ook twee bezoekers moeten het zonder hun dure auto's doen. Hun Porsche en Mercedes stonden voor een café geparkeerd en waren de volgende dag verdwenen. De totale schade van de vijf gestolen auto's bedraagt ongeveer 600.000 euro. Volgens de Nederlandse Ferraridealer Kroymans is alleen de Ferrari F40 al goed voor een schadepost van rond de 300.000 euro.

De verzekering heeft een beloning uitgeloofd van maximaal 15.000 euro. De Duitse politie vraagt mensen die informatie kunnen geven over de diefstal zich te melden bij de politie in het Duitse Neuss.