AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdstraat in De Steeg een-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden omdat hij zichvalselijk zou hebben uitgegeven voor een politieagent.

Rond een uur 'snachts meldde een automobilist dat hij op de Hoofdstraat in De Steegeen stopteken had gekregen van een in burger geklede man die zichuitgaf voor een agent. De nepagent zou daarbij eenpolitielegitimatiebewijs hebben laten zien en de automobilist ervervolgens op hebben aangesproken dat hij geen gordel droeg. Ookverklaarde de nepagent dat een bekeuring 60 euro zou kosten, maarvroeg daarbij geen contant geld.

Verkeerscontrole

De automobilist kreeg argwaan enwaarschuwde de politie. Agenten in een onopvallende auto begaven zichhierop naar de Hoofdstraat en werden door de nepagent eveneens aan dekant gezet. De nepagent verklaarde tegenover zijn echte collega'sbezig te zijn met een verkeerscontrole. De echte agenten speelden hetspel mee en vroegen of de man zich kon legitimeren, waarop de man eennagemaakt politielegitimatiebewijs toonde. Vervolgens werd hij doorzijn echte collega's aangehouden.

Nepflitsapparaat

De man bleek verder te beschikkenover enkele politieattributen, zoals een nepflitsapparaat en een opeen echt lijkende portofoon, een schouderholster zonder wapen en eenwapenstok. De nepagent bleek bovendien een laptop bij zich te hebbenwaarin hij eerder gecontroleerde voertuigen op had geslagen. Voorzoverbekend lijkt het erop dat de man overigens geen kwaad in de zin heeftgehad maar zich voor de grap wilde uitgeven als een politieagent. Ookis niet gebleken dat de man geld van boetes geïncasseerd heeft. Tegende man wordt proces-verbaal opgemaakt. De door hem gebruiktematerialen werden in beslag genomen.