AMSTERDAM - De Portugese politie is een onderzoek begonnen naar de eventuele betrokkenheid van de ouders van de vermiste Madeleine McCann in de verdwijningzaak, dat meldt de Portugese krant Diario de Noticias dinsdag.

Bekijk video

Volgens de krant gaat de Portugese politie ervan uit dat de vermiste Madeleine dood is, dat zou een anonieme bron die betrokken is bij het onderzoek hebben verklaard.

Bloedsporen

In de slaapkamer van het vakantiehuis waar het vierjarige meisje ruim drie maanden geleden voor het laatst gezien werd, zijn eerder al bloedsporen gevonden. Portugese media melden dat de bloedsporen van een overleden persoon zijn, en dat iemand heeft geprobeerd de sporen schoon te maken. Het bloed was niet meer met het blote oog te zien. De politie laat onderzoeken of het bloed van Madeleine is.

De Portugese politie zou nu onderzoeken of het Britse meisje al in het vakantieappartement om het leven is gekomen in plaats van ontvoerd. Daarbij houden ze de ouders van Madeleine al geruime tijd in de gaten en ondervragen vrienden en familie van het echtpaar.

Doden

Onduidelijk blijft vooralsnog of zij worden verdacht van nalatigheid of van het doden van hun dochter met opzet.

Madeleine verdween op 3 mei terwijl haar ouders even verderop in een restaurant zaten te eten. Haar ouders zetten sindsdien een internationale campagne op om te vragen om hulp bij de zoektocht naar het verdwenen meisje.

Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speciale speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep in het vakantieappartement aan de Algarve.

Verdachte

Maandag doorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine, zo meldde de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag. Het zou gaan om auto's van Robert Murat, een in Portugal wonende Brit, en zijn familie.

De zaak wordt er niet overzichtelijker op doordat dinsdag in de pers een nieuwe verdachte opdook. Volgens de krant Diário de Notícias onderzoekt de Portugese politie de rol van een man van rond de veertig, met een Brits paspoort en van Afrikaanse origine.

Hij zou op de avond van de verdwijning van Madeleine zijn gezien in het vakantieoord Praia da Luz, terwijl hij een kind in zijn armen droeg dat leek te slapen. De man probeerde de blikken van voorbijgangers te ontwijken. Ook zou die man met Murat zijn gezien vlak na de verdwijning van Madeleine.

Levende Madeleine

Gerry en Kate McCann, de ouders van de vermiste kleuter Madeleine, blijven ervan uitgaan dat hun dochter leeft. Dit zei het Britse echtpaar dinsdag tegen het tv-station Sky News. "Bij tal van gelegenheden heeft de Portugese politie gezegd dat zij op zoek is naar een levende Madeleine", aldus Gerry McCann tegen het Britse tv-station. "Ik heb geen enkele informatie dat dat veranderd is."