AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag twee mannen en twee vrouwen aanhouden op verdenking van fraude bij een stichting in Amsterdam-Zuidoost.

Het viertal, onder wie een ambtenaar van de dienst maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente, heeft vermoedelijk honderdduizenden euro's verduisterd. Dat maakte de politie bekend.

De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek naar de fraude naar aanleiding van aangiften. Dat onderzoek is nog in volle gang.

Hulp

Tot nu toe is duidelijk geworden dat het viertal onder meer subsidiegeld van mensen in financiële nood zou hebben verduisterd. Ook hebben ze waarschijnlijk valse aanvragen voor financiële hulp opgemaakt en echte verzoeken gedeeltelijk of helemaal niet uitgekeerd. In de administratie staan ze echter als uitgekeerd te boek.

Ontucht

Verder blijkt dat de ambtenaar, die gedetacheerd was bij de stichting, ontucht zou hebben gepleegd met een cliënte. Deze vrouw was afhankelijk van de beslissing van deze verdachte of ze het benodigde geld zou krijgen.

De politie vraagt zich af of de man zich aan nog meer cliënten heeft vergrepen en vraagt slachtoffers contact op te nemen.