TBILISI - De regering van Georgië heeft Rusland dinsdag beticht van het uitvoeren van een luchtaanval op een Georgisch dorp. Het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken repte van een 700 kilo zware bom die de Russen boven Georgisch grondgebied lieten vallen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3916 De bom ontplofte niet. Niemand raakte gewond. De Georgische minister van Defensie Vano Merabisjvili sprak van een agressieve actie en zei dat de Russen een grond-luchtraket hadden afgevuurd.

Volgens een hoge functionaris van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken vlogen twee Russische gevechtsvliegtuigen maandag over het grondgebied van Georgië. De Russen zouden het dorp Tsiteloebani, ongeveer 65 kilometer ten noordwesten van de Georgische hoofdstad Tbilisi hebben bestookt.

Luchtruim

Een woordvoerder van de Russische luchtmacht ontkende dat er een raket op Georgië is afgevuurd. Verder stelde de zegsman dat de Russen maandag niet over het Georgische luchtruim hebben gevlogen.

Tsiteloebani ligt niet ver van de opstandige Georgische deelrepubliek Zuid-Ossetië. Rusland is op de hand van Zuid-Ossetië en beticht de Georgische regering van een anti-Russische politiek.