AMSTERDAM - Drie Amerikaanse studenten zijn maandag doodgeschoten op het schoolplein van een basisschool. Een vierde slachtoffer overleefde de aanval.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3935 De schietpartij vond plaats in de Amerikaanse stad Newark. Volgens de Amerikaanse media luisterden de vier vrienden, in de leeftijd van achttien tot twintig jaar oud, naar muziek op het schoolplein van een basisschool toen een groep mannen op hen afkwam.

De mannen dwongen hen op hun knieën voor een muur te gaan zitten en schoten drie van hen van dichtbij door het hoofd, aldus de Amerikaanse nieuwszender WNBC.

Overlevende

Het vierde slachtoffer was het zusje van een van de geëxecuteerden. Zij werd zwaar gewond in de buurt van het schoolplein gevonden. Het meisje heeft een schotwond in het hoofd en verschillende messteken.

De vier studenten zouden na de vakantie aan een studie aan de universiteit van Delaware beginnen.

Motief

De politie gaat uit van meerdere schutters, maar heeft nog geen verdachten op het oog. Zij zoeken nog naar een motief voor de moordpartij, maar het ziet er niet naar uit dat het om een gerichte moord gaat. Geen van de slachtoffers had een strafblad.