DEN HAAG - In het Scheveningse Bos in Den Haag zijn zaterdagavond kort na elkaar twee mannen mishandeld. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De plek staat bekend als ontmoetingsplaats voor homo's. Of de mishandelingen specifiek met geweld tegen homoseksuelen te maken heeft "sluiten we niet uit", zo zei een woordvoerster.

De slachtoffers zijn een 16-jarige jongen uit Den Haag en een 41-jarige stadsgenoot. De 16-jarige jongen werd omstreeks 23.50 uur bewusteloos in de bosjes aangetroffen.

Aangevallen

Nadat de jongen was bijgekomen, vertelde hij dat hij omstreeks 22.00 uur vanaf de Kerkhoflaan het Scheveningse Bos in was gelopen. Toen hij op het pad liep, werd hij van achteren aangevallen. Vanaf dat moment kan hij zich niets meer herinneren. De jongen is voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis en mocht na behandeling naar huis.

De 41-jarige Hagenaar kwam om 23.55 uur meldde zich met een bebloed gezicht op het hoofdbureau van politie. Hij verklaarde dat hij kort daarvoor nabij de trappetjes in het Scheveningse Bos door vier jongens was mishandeld. Hij werd door de jongens in zijn gezicht geslagen.