DEVENTER - De negentiende editie van de Deventer boekenmarkt heeft zondag ruim 120.000 bezoekers getrokken. Door het warme weer waren dat er iets minder dan in voorgaande jaren, aldus de organisatie.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3831 Om de warmte voor te zijn, meldden de eerste bezoekers van de grootste boekenmarkt van Europa zich zondagochtend extra vroeg in Deventer. Al vanaf 07.00 uur werd het "lekker druk", aldus een woordvoerder.

Drinken

De organisatie was goed op de warmte voorbereid, evenals de bezoekers zelf, die veelal extra drinken mee hadden genomen. De EHBO hoefde slechts drie bezoekers te behandelen omdat ze onwel waren geworden door de warmte. Volgens de organisatie een vergelijkbaar aantal met voorgaande jaren.

Meer dan drieduizend mensen namen een kijkje in een boekhandel aan de Keizerstraat, waar de Athenaeumbibliotheek speciaal voor de boekenmarkt het eerste ooit in Deventer gedrukte boek tentoon had gesteld. Van het werk uit 1477 zijn wereldwijd nog maar vijf exemplaren in omloop.

Op zondag 3 augustus volgend jaar wordt de extra feestelijke twintigste editie van de Deventer boekenmarkt gehouden.

Boekenmarkt Deventer 2007