AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft vrijdag de -jarige S.M. veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en TBS wegens moord op zijn 5-jarig zoontje Sofian. Het jongetje werd in april vorig jaar dood gevonden in een weiland bij Amsterdam-Noord.

Tegen M. was in hoger beroep tien jaar cel geëist. Volgens de advocaat-generaal komt de verdachte niet voor verpleging in een TBS-kliniek in aanmerking. Een aanwijzing van het college van procureurs-generaal bepaalt dat de maatregel ongeschikt is voor mensen die, zoals M., na detentie op de nominatie staan te worden uitgezet. Het hof negeert in haar arrest deze aanwijzing.

De rechtbank legde eerder een straf van vijf jaar cel en tbs op wegens doodslag. Volgens het hof deed die straf geen recht aan het leed dat de nabestaanden is toegebracht.

Het hof acht bewezen dat M. zijn zoontje in april vorig jaar ophaalde bij de moeder van het jongetje om een wandeling te maken. Hij leidde zijn zoontje naar een afgelegen plek. Daar vermoordde hij Sofian door hem tientallen messteken toe te brengen.

M. ontkent dat hij zijn zoontje van het leven heeft beroofd.

/NIEUWSVader krijgt vijf jaar cel voor doodsteken zoontjeVader hoort 12 jaar cel eisen voor moord op zoontjeVader enige verdachte voor moord op Sofian