OPHEUSDEN - Het lichaam van de 14-jarige jongen die zaterdagmiddag verdween in de Nederrijn nabij Opheusden, is aan het eind van de middag gevonden.

Even na vier uur kwam de melding binnen dat een jongen vermist was nadat zijn bootje omsloeg op de rivier. De brandweer en ambulancedienst begonnen aan een zoektocht en de politie zette een helikopter in, aldus een woordvoerster.

Even na vijf uur liet de woordvoerster weten dat de hulpdiensten er niet meer vanuit gingen dat het jongetje nog in leven was. De brandweer zette duikers in om het lichaam te bergen. Om kwart voor zes werd bekend dat het lichaam gevonden was.

De jongen voer met een vriendje in een bootje in de buurt van de veerpont naar Rhenen. Het bootje sloeg door nog onbekende oorzaak om. Het vriendje heeft zichzelf in veiligheid gebracht, maar de andere jongen is sindsdien spoorloos.

De zoektocht trekt veel belangstelling van mensen die de strandjes langs de rivier hebben opgezocht om te zonnen en te zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt elk jaar tegen zwemmen in de grote rivieren, omdat daar een veel te sterke stroming staat.

Zoektocht naar kind in Nederrijn