DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil opheldering over de Contact Groep Islam. De voorzitter van deze organisatie, een officiële gesprekspartner van de regering, zou door inlichtingendiensten worden gezien als een spin in het web van de fundamentalistische Moslim Broederschap.

De Tweede Kamerleden Geert Wilders en Raymond de Roon hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan de ministers Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie). Zij zijn verontrust door een artikel in de De Telegraaf van zaterdag.

Ook VVD-leider Mark Rutte vraagt zich af of minister Vogelaar zorgvuldig heeft doordacht wie zij als gesprekspartner heeft.

Partners

Een woordvoerder van het ministerie van VROM zegt dat de Contact Groep Islam inderdaad een gesprekspartner is, maar dat Vogelaar niet met de voorzitter heeft gesproken. Hij wijst erop dat die voorzitter pas sinds kort in functie is.

De informatie in het artikel in De Telegraaf was tot zaterdag niet bij de woordvoerder bekend. Volgens de zegsman wordt wel degelijk nagegaan wie de gesprekspartners van de minister zijn.