BRUSSEL - De politie in de Belgische stad Tongeren heeft enkele reacties gekregen op haar opsporingsbericht over een Nederlands sprekende man die zou zijn gezien in gezelschap van het vermiste Britse meisje Maddie. De politie trekt alle tips na.

Volgens een woordvoerder van de politie besteedt het Nederlandse televisieprogamma Opsporing Verzocht volgende week aandacht aan de zaak.

Ooggetuige

Een getuige meldde dat zij Maddie zaterdag had gezien op een terras in Tongeren, vlakbij Maastricht. Zij zou vergezeld zijn door een Engels sprekende vrouw van ongeveer 25 jaar oud en een Nederlands sprekende man van ongeveer veertig jaar oud.

Van de man is inmiddels een compositietekening publiek gemaakt.

De vierjarige Maddie verdween begin mei vanuit een hotelkamer in Portugal, waar ze lag te slapen. Haar ouders waren verderop in een cafetaria.

Opsporing verzocht

De compositietekening is dinsdag te zien in Opsporing Verzocht, zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Nederland. Ook laat de politie dan beelden zien van de horecagelegenheid in Tongeren waar het meisje gezien zou zijn, in de hoop dat mensen tips over de verblijfplaats van het kind geven.

Een officieel verzoek van de Belgische aan de Nederlandse autoriteiten tot medewerking is vrijdagmiddag binnengekomen.

Tip Madeleine McCann