ROTTERDAM - Een tuin, goede bereikbaarheid en een eigen parkeerplaats. Als aan dat soort voorwaarden is voldaan, zou een meerderheid van de 'kansrijke' Nederlanders bereid zijn in een achterstandswijk te gaan wonen.

Dat blijkt uit een enquête onder 1100 mensen van USP Marketing Consultancy, een onderzoeksbureau dat bedrijven en overheden adviseert. Het bureau maakte de cijfers vrijdag bekend.

6 Procent van de ondervraagden zei zonder meer bereid te zijn naar een slechte wijk te verhuizen. Als aan specifieke wensen wordt voldaan, blijkt dat twee derde van de 'kansrijken' eventueel in een achterstandswijk zou willen wonen. Volgens de definitie van het onderzoeksbureau zijn mensen die in dure wijken en middenstandswijken wonen kansrijk.

Integratie

Aanleiding voor de enquête was een onderzoek dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) onlangs heeft gedaan naar de integratie van allochtonen in achterstandswijken. Het bureau stelt dat die het beste verloopt als in die wijken maatschappelijk succesvolle mensen komen wonen.