MINNEAPOLIS - De Amerikaanse minister van Transport Mary Peters heeft donderdagavond opdracht gegeven alle bruggen in het land te inspecteren die dezelfde constructie hebben als de ingestorte overspanning in Minneapolis.

Het gaat ongeveer om 750 bruggen. "Wat in Minneapolis gebeurde is eenvoudig niet te accepteren", aldus Peters.

De zoektocht naar vermisten bij de ingestorte brug over de Mississippi wordt volgens bergingswerkers een langdurige zaak. Onder water is het zicht slechts 30 centimeter en draaikolken rond het gekreukte staal en beton bemoeilijkt het werk, aldus CNN.

Volgens de politie kan de zoektocht nog wel vijf dagen duren. Het aantal vermiste personen is teruggebracht tot acht. Eerder was er nog sprake van dertig vermisten. Officieel zijn er tot dusver slechts vier doden bevestigd.

Volgens de krant Minneapolis Star Tribune zijn ongeveer tachtig mensen gewond geraakt. Vijf gewonden zijn er zeer slecht aan toe.

Langdurige zaak

De zoektocht naar vermisten bij de ingestorte brug over de Mississippi wordt volgens bergingswerkers een langdurige zaak. Onder water is het zicht slechts 30 centimeter en draaikolken rond het gekreukte staal en beton bemoeilijkt het werk, aldus CNN. Volgens de politie kan de zoektocht nog wel vijf dagen duren.