TONGEREN - Justitie in de Belgische stad Tongeren zoekt een Nederlander van circa 40 jaar, omdat hij gezien zou zijn met de ontvoerde Britse kleuter Maddie McCann.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3723 De man heeft met een kind en een jongere Engelstalige vrouw zaterdag een terras bezocht in Tongeren, vlakbij Maastricht.

De politie heeft inmiddels een signalement van de man verspreid. Het flesje Fristi dat het kind heeft gedronken en het bijbehorende rietje zijn in beslaggenomen, waarschijnlijk voor DNA-onderzoek.

Verdacht

Een serveerster van het Tongerense café De Pauze vertelde donderdag in Het Belang van Limburg: "Toen de drie weg waren, kwam een andere vrouw naar me toe.

Ze zei dat ze kindertherapeute was en dat ze vond dat het kind zich vreemd gedroeg. Ik had niets verdachts gemerkt, maar ik zei tegen de vrouw dat zij er dan maar de politie bij moest halen."

Portugal

De 4-jarige Madeleine McCann verdween begin mei vanuit een hotelkamer in Portugal, waar ze lag te slapen. Haar ouders waren verderop in een cafetaria.